Stabij pups

29 augustus 2016 is onze Majka bevallen van 10 pups, 4 heren en 6 dames. Inmiddels zijn de pups allemaal naar hun nieuwe baasjes en 1 dochter van Majka, tevens de enige bruine Stabij van het nest, genaamd Bregje blijft bij ons wonen. Als Majka weer volledig hersteld is en het goed voelt dan zullen we weer een nestje met haar doen. Ook met Bregje zullen we beginnen aan het hele voortraject van shows, gezondheidstests en foto’s en hopen dat zij ook geschikt zal zijn voor een nestje.

Onder het menu item ‘Nestjes’-> Nest 29 augustus 2016 leest u over ons eerste Friese Stabij nestje van 29 augustus 2016.

Volgend nestje

In oktober 2017 hopen we Majka opnieuw te laten dekken. Een volgend nest zal dan als alles goed gaat in december geboren worden. 8 weken na geboorte mogen pups naar hun nieuwe baasje (dat zal dus waarschijnlijk in februari zijn). Lees hier meer over het volgende nestje.

Hoe groeien de pups op

De pups worden geboren en groeien op bij ons in huis, gewoon in de woonkamer waar ook onze andere dieren en wij (Marjolijn, Marc en onze twee kinderen Thom- 9 jaar en Sophie- 6 jaar) veel zijn. Ze zullen dus elke dag in aanraking komen en wennen aan kinderen. Daarnaast wonen er naast 2 honden ook nog 2 katten in huis (die hen ongetwijfeld zoveel mogelijk willen ontlopen als ze eenmaal rondhuppelen) en buiten maken ze kennis met onze kippen en konijn.

Uiteraard proberen we de hondjes met zoveel mogelijk zaken bekend te maken zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot stabiele, zelfverzekerde hondjes.

Veelgestelde vragen

Ik wil graag een bruine stabijpup, is dat mogelijk?

Onze Majka is bruinverervend, met een bruinverervende of bruine reu combinatie hebben we kans op bruine pups. Bij het volgende nest van Majka (eind 2017) hebben we een dekreu die (hoogstwaarschijnlijk) niet bruinverervend is.

Mag ik zelf een pup uitzoeken?

Nee, de pups kunnen niet worden uitgezocht. Het moment dat je komt kijken kan de ene pup heel wakker en alert zijn en de andere pup juist in een diepe slaap zijn. Je krijgt dan niet echt een objectief beeld van de pups. Op basis van gezinssituatie, persoonlijkheid en wensen proberen wij de juiste pup bij de juiste baas te plaatsen. Hoewel dit wel erg lastig is, verkiezen we dit boven het puur op basis van uiterlijk selecteren. Uiteraard houden we zover mogelijk rekening met een speciaal gevoel wat iemand bij een bepaalde pup heeft.

Wat kost een Stabijpup?

De maximale vraagprijs voor pups is € 900,- zoals vastgesteld op de Algemene Vergadering in 2017. Dit geldt voor pups geboren uit dekkingen op of na 17 juni 2017.
Hiervoor krijgt u een goed gefokt hondje met stamboom, dat de benodigde inentingen en wormkuren heeft gekregen en is gechipt door de Raad van Beheer. De koop/verkoop wordt geregeld middels een door de vereniging goedgekeurd koopcontract.

Voor pups die naar het buitenland gaan en tot 15 weken in Nederland blijven, mag maximaal € 350,= extra gevraagd worden. Daarnaast mogen de kosten voor de extra entingen in rekening gebracht worden.

Bron: Nvsw.nl

Kan ik op de privéwachtlijst gezet worden?

Ja dat kan zeker, stuur ons een berichtje. Het beste kun je je dan via de NVSW wachtlijst inschrijven voor een pup en ons als voorkeursfokker opgeven. In het geval dat onverhoopt geen pup voor jullie beschikbaar is bij het volgende nest, heb je sneller de mogelijkheid om via de wachtlijst toch aan een pup van een andere fokker te komen. Omdat de pups snel besproken zijn heeft het geen zin om je op de wachtlijst te plaatsen na de geboorte van de pups, doe dit dus tijdig.

Helaas blijkt niet iedereen geschikt voor dit ras en/ of een pup. Mochten we dit gevoel hebben dan laten we dat uiteraard weten.

—————————————————————————————-

Meer informatie over de aanschaf van een Friese Stabij pup is te vinden op de website van rasvereniging NVSW

Bent u geïnteresseerd en/of wilt u meer weten (over pups, onze honden, het ras etc.)? Neem dan contact op!