Wie zijn wij

Wij, Marc en Marjolijn, zijn in 2007 besmet geraakt met het Stabij virus na de komst van onze eerste Friese Stabij; Steinsson. Toen hij 6 jaar oud was besloten wij dat we met ons jonge gezin (onze kinderen waren toen 2 en 5) nog wel heel graag een teefje erbij zouden willen met het idee om wellicht ook wel een nestje met haar te krijgen. Na haar komst zijn we naast de opvoeding druk geweest met ons verdiepen in de stamboomlijnen, erfelijkheid, gezondheidstests, hd-foto’s, dekreuen etc. alvorens we begonnen aan ons eerste nest.

De pups worden geboren en groeien op bij ons in huis, gewoon in de woonkamer waar ook onze andere dieren en wij (Marjolijn, Marc en onze twee kinderen Thom- 9 jaar en Sophie- 6 jaar) veel zijn. De pups zijn dus helemaal gewend aan kinderen, daarnaast wonen er naast 2 honden ook nog 2 katten in huis en buiten maken ze kennis met onze konijnen en kippen. Uit het eerste nest van Majka (aug 2016) hebben wij een bruine dochter gehouden, genaamd Bregje. Helaas is onze eerste schat, Steinsson, overleden toen het hele nest nog bij ons was in oktober 2016.

Voor het volgende nest (eind ’17 hopelijk) gaan we fokken onder een officiële kennelnaam (wat in feite alleen qua naam een verschil maakt). Deze kennelnaam is inmiddels toegekend; Van de Voorbaen. Uiteraard willen we met Bregje in de toekomst ook fokken, maar voordat dit zover is mag ze eerst nog wat jaartjes ouder zijn en moet uiteraard aan alle voorwaarden voor fokken (volgens de NVSW) worden voldaan.

Bent u geïnteresseerd en/of wilt u meer weten (over pups, de privéwachtlijst, onze honden, het ras etc.)? Neem dan contact op! Ook kunt u ons volgen via de Facebookpagina Van de Voorbaen.

Meer informatie over de aanschaf van een Friese Stabij pup is te vinden op de website van rasvereniging NVSW