Bregje aan het eten krijgen

Dan wordt het opeens weer duidelijk hoe kwetsbaar pasgeboren puppy’s zijn. Eergisteren bij het wegen zagen we ineens een veel kleinere groei dan normaal, niet meteen alarmerend maar wel om op te letten. Toen pup 6 die avond ook bleef klagen gingen wel de alarmbellen af. 

Toen de volgende ochtend dezelfde pup niet was aangekomen en de rest minimaal hebben we de dierenarts gebeld en die kwam die middag. In de loop van de dag kwamen de pups weinig tot niks aan. De dierenarts heeft alles goed bekeken en alles duidde erop dat het vooral lag aan het feit dat Bregje heel weinig wilde eten. Geen vers vlees, geen houdbare worst en ook liever geen brok. Kwark wilde ze ook al niet meer. 

Om haar over te halen te eten en flinke eiwitten binnen te krijgen hebben we o.a. biefstuk gehaald en kalkoenfilet. Koningin Bregje wilde dat dus toevallig wel eten 😂 Toen gisteravond de gewichten nog niet beduidend hoger waren begon ik wel te wanhopen. Maar goed, ik bleek wat ongeduldig. Vanmorgen waren de pups wel aardig gegroeid 🥰 

Ook stond ik vanmorgen pannenkoeken te bakken, ook zomaar een tip die we kregen. Aldoende besefte ik me dat ik voor de kinderen nog nooit in de ochtend pannenkoeken heb staan bakken 😂 Op de vraag of ze er ook 1 mochten? Nee nee, deze zijn voor ‘de hond’. 🤡 

Nog meer biefstuk ingeslagen, runderhart (blieft mevrouw alleen medium gekookt), vanille vla, geitenmelk, kip en kalkoenfilet etc. Wij eten de rest van de week droog brood 😜 Vanavond was ik tevreden over de groei in gewicht. Super opluchting!

Reageer...

Scroll naar top