Friese Stabijkennel van de Voorbaen
Expand search form

Privé wachtlijst pups

Op dit moment verwachten we nog geen pups. Ben je geïnteresseerd om op de privéwachtlijst te komen dan willen we je vragen onderstaand formulier in te sturen. Let wel: deze lijst kan lang zijn en niet binnen 1 nest weggewerkt worden. 

Alvorens het formulier te versturen willen we je verzoeken de onderstaande informatie door te lezen.

Kort gezegd: nee. 

Als er bij ons pups zijn, dan zijn deze al lang van te voren gereserveerd. Dus hoop je binnen nu enkele maanden een pup te hebben dan kan je helaas niet bij ons terecht. Als je bij ons op de wachtlijst wilt, moet je er rekening mee houden dat dit zeker een jaar of langer kan duren.

Wij geven er de voorkeur aan dat mensen op onze privéwachtlijst ook op de wachtlijst van de NVSW staan.

Graag houden we iedereen op de hoogte van alle komende ontwikkelingen. Het is voor ons niet mogelijk iedereen persoonlijk bericht te sturen. Wil je op de hoogte blijven, volg dan deze website en/ of de Facebookpagina.

Omdat we veel aanvragen krijgen kunnen we niemand van te voren een pup toezeggen. Als je op onze wachtlijst wordt geplaatst verwachten we dat je bij nieuwe ontwikkelingen zelf contact opneemt om aan te geven dat je nog interesse hebt. Helaas is gebleken dat veel mensen tussentijds ergens anders een pup hebben gevonden (super fijn natuurlijk!), maar dit niet even melden. Dit kost veel tijd en energie, dit steken we liever in onze hondjes 😉

Hier valt niet direct een antwoord op te geven. Hoewel we iedereen een pup gunnen, wordt de plaats op de wachtlijst niet alleen bepaald door de duur van wachten. We zoeken voor onze pups de beste plek en kiezen graag een huisje waar we zelf het beste gevoel bij hebben. Dit mede door teleurstellingen bij eerdere nestjes.

Nee, de pups kunnen niet worden uitgezocht. Op basis van gezinssituatie, persoonlijkheid (ook van de pup) en wensen proberen wij de juiste pup bij de juiste baas te plaatsen, dit gebeurt pas rond de 6 / 7 weken. Uiteraard proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met het gevoel en wensen van de toekomstige baasjes. 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je toch geen pup van ons zou willen. Voorbeelden hiervan zijn:

  1. Wij zijn voorstander van het voeren van vers vlees. Hoewel we toekomstige baasjes nooit zullen verplichten vers vlees te voeren aan de pup hopen we wel dat iedereen zich hierover inleest en dit ook overweegt. Het kan bovendien zo zijn dat we bij een nest besluiten alleen vers vlees te geven en geen brokjes bij te voeren. 
  2. Wij vaccineren de pups niet standaard met de pupenting. Wij laten een titerbepaling uitvoeren waarmee bepaald wordt of de pup nog beschermd is. Wij hopen dat iedereen dit proces voortzet en zich hier van te voren over inleest en een passende dierenarts zoekt.
  3. We verwachten dat de pup niet ‘standaard’ wordt gecastreerd (m/v). Hoewel er vaak voordelen worden aangegeven (vnl. bij teefjes) zijn er ook voldoende negatieve effecten na castratie. We verwachten (weer) dat iedereen zich hierover inleest en daaruit een weloverwogen beslissing neemt. Bloedvlekjes en ‘lastig’ mogen nooit een reden zijn om over te gaan tot castreren/ steriliseren.
  4. We verzoeken iedereen op de NVSW fokkersdag te komen voor een reünie met de nestgenoten.
  5. Een pup wordt bij ons 8 weken verzorgd vol liefde en passie. Door ons allemaal, ook de kinderen. Dit betekent dus ook dat een pup niet ‘zomaar’ weggaat. Hoewel we ons best doen dit een feest te laten zijn voor de nieuwe baasjes valt niet te garanderen dat er geen tranen vloeien. 

Hierna toch nog enthousiast? Vul dan het formulier in 😉