Progesteron 8, morgen dekken! Maar…

Zo, waar zullen we eens beginnen. Vandaag ging Marc voor de 3e keer naar Sleeuwijk voor de progesterontest. Aan de hand van het onderzoek zag het er nog niet zo heel ‘ver’ uit, maar wat bleek; een waarde van 8! Dat betekend dus morgen dekken.

Wat ik nog niet had gemeld is dat we aan het begin van de testen te horen kregen dat de reu Doeke Sam binnenkort ook een andere teef moest dekken. Al informatie ingewonnen over 2 dekkingen op 1 dag. De meningen waren uiteraard verdeeld. Onvoorstelbaar maar waar bleek vandaag dus dat de andere teef ook morgen gedekt moest worden en zelfs al een afspraak had voor de ochtend. De dierenarts in Sleeuwijk adviseerde toch 24 uur en zij en ons eigen gevoel zei; niet akkoord gaan. Zoveel moeite, hoop, tijd en geld voor zoiets onzekers: is het nog wel zo vruchtbaar? Wil de reu überhaupt een 2e keer op een dag? Evt. overdraagbare ziektes ed. Dus hebben we besloten om toch te gaan voor de 2e (reserve) reu.

Ontzettende flashbacks naar vorig jaar waar we ook al zoveel voorbereiding hadden gedaan. Kennismaking en dergelijk… Maar net zoals vorig jaar gaan we ervan uit dat we achteraf 0 spijt hebben van de uiteindelijke keuze en een nest met prachtige Stabijtjes mogen verwelkomen.

Straks meer over de nieuwe dekreu!

Al met al: morgen dus wel dekken! Spannend!

Scroll naar top