Pups 2017 – 8 – Calvin

Calvin Skip van de Voorbaen

Ties

Ties nu

Het leven met een Stabij, en niet zomaar een Stabij….

Gedaan was het met de lieve vrede in huis! Op 3 februari 2018 huppelde er kleine pup Ties over de drempel, die meteen oog in oog stond met de Kater des Huizes. Deze Kater nam daarop direct de kuierlatten om later die dag pas weer terug te komen. Om de volgende 20 maanden lang heel chagrijnig naar die pup te doen.

Ties, die officieel Calvin Skip van de Voorbaen heet, groeide snel en leerde veel. Netjes zitten, netjes pootje geven, liggen, draaien, volgen, aan de voet, bij het baasje komen. Hij leerde ook veel niet zo snel, zoals het niet blaffen tegen voorbijgangers vanaf de vensterbank, niet in de bank gaan liggen, altijd netjes je eten opeten als het er is en andere mensen negeren. Want als Ties zijn zinnen op iets gezet heeft, dan ben je als baasje redelijk kansloos.

Die eerste maanden is hij vooral heel schattig geweest, op die paar ongelukjes in huis na, en een kaalgevreten houten opstapje. En ineens plaste hij met opgetild pootje en dan weet je het: de pubertijd is aangebroken.

De horror.

Je leest van alles over puberende honden, en ze hebben allemaal verschillende afwijkingen in de pubertijd. Ties niet. Ties had ze allemaal. Blaffen, driftbuitjes, alle commando’s vergeten, de ongelukjes binnen, niet luisteren, alles. Van die lieve kleine pup was niet veel meer over en af en toe was je wanhoop nabij. En Ties ook, want die begreep er helemaal niets van.

Na een jaartje zwaar afzien daalde er een rust over hem heen. Van die dolle drukke hond veranderde Ties is zowaar een rustige hond, die zich de kop niet gek liet maken. Lekker mee in de auto (want Ties is dol op autorijden), vriendjes maken op vakantie, wandelen, wandelen en nog eens wandelen en eindelijk vrede sluiten met de Kater des Huizes. De Poezen des Huizes willen daar tot op de dag van vandaag nog niet aan. Fijn wandelen naar de ecologische verbindingszone vlak bij huis, want daar zijn de meeste geurtjes, en vaak ook nog vriendjes om mee te spelen.

À propos vriendjes: in de dikke twee jaar dat Ties bij ons is komen wonen heeft hij een plekje in ons hart -en in de bank- veroverd. Soms een deugniet, soms ronduit irritant, maar altijd lief en als hij naar een streek je weer eens aankijkt met die ogen van “je houdt toch nog wel van me?” is het antwoord volmondig JA.

Het volgende avontuur is om Ties goedgekeurd te krijgen als dekreu, zodat zijn genen verder worden gegeven om mooie, leuke en gezonde pups op de wereld te zetten, zodat dit mooie ras nog lang onder de mensen is. Want dat is de plaats waar de Stabij het beste tot zijn recht komt: onder de mensen.

Ties

volgens zijn baasjes

Fotoalbum Calvin / Ties

Klik op de foto's om naar het Google fotoalbum te gaan om alle foto's te bekijken.

Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo

Weegtabel

Scroll naar top