2022 dekreu Novi

Dekreu nest Novi 2022

Amer Juup v. 't Brabantse Bont x Novi Majka v.d. Voorbaen

Juup is een super lieve sociale huishond. Dol op de kinderen in zijn huishouden en ook heel erg gek op water en spelen met de bal.

We hebben specifiek deze combinatie aangevraagd, omdat dit 1 van de beste combinaties was gelet op de inteeltcoëfficiënt (COI) op DNA niveau volgens de Embark matchmaker. Alle gezondheidseisen, uiteindelijk het belangrijkste, kloppen ook allemaal. Daarnaast zijn zowel Juup als Novi (vrijwillig) gescand op ED en beide vrij verklaard. Juup zijn mooie voorkomen en super karakter zijn de kers op de taart!

Embark Expected litter COI : 27%

Embark coi verwachting
Amer Juup

Amer Juup v. 't Brabantse Bont

Juup (NHSB 3161958)

Vader

Maiko Rintje v.h. Zandhiem (NHSB 2989294)

Moeder

Dieke Aukje fan è Nije Leane (NHSB 2916698)

Dekking 2022 Novi

Vrijdag 7 januari werd Novi loops. Op maandag 17 januari gingen we voor het eerst progesteron laten prikken. Rond het middaguur was de waarde toen nog slechts 4,7 nmol. Woensdag 19 januari werd aan het einde van de middag een waarde van 20 nmol gemeten. De eisprong had dus plaatsgevonden! De volgende dag ,18.00 hadden we afgesproken voor de dekking. Novi-eigen maakte ze een klein (maar zeer vocaal) theater om Juup toch even duidelijk te maken dat zij de regie wel in handen had. Na verloop van tijd leek het ijs wat te breken en inderdaad, na een half uurtje was het raak! Na een koppeling van een kwartier ongeveer gingen ze moe maar voldaan even opfrissen. Onder het genot van een heerlijke warme kop soep en pizza werd het geheel nog even nagesproken door baasjes en fokkers. Door de reeds ingevallen duisternis zijn er van de eerste dekking minder foto’s. 

De volgende ochtend reden wij weer ruim een uurtje zuidwaarts. Ditmaal hadden Juup en Novi minder show nodig en was binnen een minuutje de tweede dekking een feit. Hiervan wel mooie foto’s, mede dankzij de fantastische fokker van Juup; Patty. Na een koppeling van een minuut of 20 hebben heer en mevrouw nog een tijdje rond gedwaald. Soms nog een 3e pleziertje overwogen maar uiteindelijk toch niet gedaan. Wel nog wat leuke plaatjes extra van het stel, het hele knappe – lieve en leuke stel!

Foto' s 2e dekking Juup x Novi op 21 januari 2022

Foto' s 1e dekking Juup x Novi op 20 januari 2022

Stamboom pups

Scroll naar top