Bregje

Bregje

Bregje

Bregje

Bregje  - NHSB 3055524

Bregje is de dochter van ons teefje Majka. Op 29 augustus 2016 is ze geboren als 6e pup van het eerste nest van Majka. Ze heeft 4 broertjes en 5 zusjes, een nest met in totaal 10 pups dus. Bregje is de enige bruine pup van het nest.

Bregje was al direct behoorlijk aanwezig (vocaal) en hield al meteen van flink eten. Het is een hele lieverd die, zoals een goede Friese stabij betaamd,  niet echt genegen is te luisteren naar commando’s die ze niet wilt horen. Over het algemeen is ze wel heel erg meegaand, tenzij ze dus echt niet wilt. Ze is wel heerlijk aanhankelijk, maar zoekt ook haar rust op als ze daar behoefte aan heeft. Ze blijft met wandelen graag bij moeders, zus en bij de baas. Ze kan prima samen met de kippen en konijn rondstappen in de tuin.

Samen met haar kleine zus Novi is ze graag aan het stieren, binnen of buiten. Ze is ondanks het best wel dominante karakter van haar zusje zeker de baas van de 2. Een wc-rolletje, knuffeltje of botje is hoe dan ook van haar! Ze is wel onderdanig aan haar moeder.

Bij het tweede nest van Majka hebben we mogen ervaren hoe ze reageert op kleine pups. Ondanks haar jonge leeftijd had ze direct het verzorgende in zich. Hierdoor was ons gelijk duidelijk dat zij zelf ook een uitstekende moeder zou kunnen zijn.

Bregje is onze derde Stabij trots, uit het eerste nest van Majka (en ons).

Stamboom

Moeder:  Majka - NHSB 2925190

Vader: Jippe - Foppe Jippe Fân Bûten Út  - NHSB 2857313

HD Uitslag

HD A

  • Botafwijking: 0
  • Norbergwaarde: 32,5

Eindbeoordeling: HD A

Certificaat

Showverslagen

KC Culemborg

Zeer Goed – Keurmeester Mvr. Mensink

KC Zoetermeer

Zeer Goed – keurmeester Dhr. Loots

Bregje op Instagram Filmpje 23 januari 2017 20170123_233858
Scroll naar top