Friese Stabijkennel van de Voorbaen
Expand search form

Wie zijn wij

Wij, Marc en Marjolijn, zijn in 2007 besmet geraakt met het Stabij virus na de komst van onze eerste Friese Stabij genaamd Steinsson. Toen hij 6 jaar oud was besloten wij dat we met ons jonge gezin (onze kinderen waren toen 2 en 5) nog wel heel graag een teefje erbij zouden willen met het idee om wellicht ook wel een nestje met haar te krijgen. Na haar komst zijn we naast de opvoeding druk geweest met ons verdiepen in de stamboomlijnen, erfelijkheid, gezondheidstests, HD-foto’s, dekreuen etc. alvorens we begonnen aan ons eerste nest.

Uit het eerste nest van Majka (aug 2016) hebben wij een bruine dochter gehouden, genaamd Bregje. Helaas is onze eerste schat Steinsson overleden toen het hele nest nog bij ons was in oktober 2016.

Het tweede nest van Majka hebben we gefokt onder onze kennelnaam ‘Van de Voorbaen’. Van dit nest hebben wij Novi Majka van de Voorbaen, roepnaam Novi, gehouden.

Uiteraard willen we met Bregje en Novi in de toekomst ook fokken.

De pups die bij ons geboren worden groeien op bij ons in huis. Gewoon in de woonkamer waar ook onze andere dieren en wij, Marjolijn, Marc en onze twee kinderen Thom- 12 jaar, Sophie- 9 jaar en Julia- 1 jaar,  veel zijn. De pups zijn dus helemaal gewend aan kinderen. Daarbij wonen er, naast 3 honden,  ook nog 1 kat (voorheen 2) in huis en buiten maken ze kennis met ons konijn en de kippen.

Bent je geïnteresseerd en/of wilt je meer weten (over pups, de privéwachtlijst, onze honden, het ras etc.)? Neem dan contact op! Ook kun je ons volgen via de Facebookpagina Van de Voorbaen.

Meer informatie over de aanschaf van een Friese Stabij pup is te vinden op de website van rasvereniging NVSW