Friese Stabijkennel van de Voorbaen
Expand search form

Majka

Majka

mater familias

Majka  - NHSB 2925190

Vader: Fledder - Fledder Fan de Muddehounen NHSB 2548976

Moeder: Zora - Rinske Teuntje Ut It Hounen Hus NHSB 2824400

Zaterdag 18 mei  2013 om 6.40 is Majka geboren. Haar moeder Zora wierp een nest van 8 jongen waarvan 2 reutjes en 6 teefjes. Zoals te zien op de stamboom is haar vader Fledder bruin met wit en daardoor is Majka dus bruin verervend.

Majka is een hele fijne, lieve hond die voor een Friese Stabij eigenlijk best wel goed luistert 😉 Ze kan alles verdragen van onze kinderen (Thom ’08 en Sophie ’10), gaat goed overweg met de katten, snuft vrolijk aan de konijntjes en stapt trots rond tussen de kippen. Niet alleen voor de leukigheid, want stel je voor dat ze nog ergens wat te eten laten liggen. Precies, Majka houdt erg van eten, dat schijnt ze van haar vader te hebben. Een onbeheerd gehaktballetje op het aanrecht ziet ze als van haar.

Majka krijgt sinds begin 2015 vers vlees, we hebben hiertoe besloten omdat haar vacht vreselijk dof en schilferig was. Sinds enkele weken na de start van KVV zit ze schitterend in haar vacht.

Inmiddels heeft Majka 2x Uitmuntend gehaald op shows, goede heupfoto’s en DNA onderzoek gehad en is ook geïnventariseerd. In augustus 2016 kreeg ze haar eerste nest, 10 pups. In december 2017 kreeg ze haar 2e nest van 8 pups!

Wij mochten van de fokker zelf haar stamboomnaam bedenken, Majka is vernoemd naar de wielrenner Rafal Majka. Bij fokster J. Cool te Nuenen hebben wij Majka in juli 2013 opgehaald.