Friese Stabijkennel van de Voorbaen
Expand search form

Stabij pups

Onze mooie Majka is inmiddels trotse moeder van 18 pups uit 2 nesten. Voor haar staat voorlopig geen nestje in de planning. We beginnen met Bregje aan het hele voortraject van shows, gezondheidstests en foto’s en hopen dat zij ook geschikt zal zijn voor een nestje. Dit zal niet eerder zijn dan begin 2020.

Onder het menu item ‘Nestjes’-> Nest 29 augustus 2016 lees je alles over ons eerste Friese Stabij nestje van 29 augustus 2016. Bij Nest 9 december 2017 over het tweede nest.

Volgend nestje

Voor wanneer en met welke dame we een volgend nestje verwachten lees je hier.

Hoe groeien de pups op

De pups worden geboren en groeien op bij ons in huis, gewoon in de woonkamer waar ook onze andere dieren en wij (Marjolijn, Marc en onze twee kinderen Thom- 11 jaar, Sophie- 8 jaar en baby Julia) veel zijn. Ze zullen dus elke dag in aanraking komen en wennen aan kinderen. Daarnaast wonen er naast 3 honden ook nog 2 katten in huis (die hen ongetwijfeld zoveel mogelijk willen ontlopen als ze eenmaal rondhuppelen) en buiten maken ze kennis met onze kippen en konijn.

Uiteraard proberen we de hondjes met zoveel mogelijk zaken bekend te maken zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot stabiele, zelfverzekerde hondjes.

Veelgestelde vragen

Ik wil graag een bruine stabijpup, is dat mogelijk?

Onze Majka is bruinverervend, met een bruinverervende of bruine reu combinatie hebben we kans op bruine pups, bij een (homozygote) zwarte reu zijn alle pups zwart. Bregje is bruin, als we een combinatie maken met een bruine reu dan zijn alle pups bruin, bij een bruinverervende is een deel bruin en een deel zwart. Bij een zwarte reu zijn alle pups zwart (maar allemaal bruinverervend).

Mag ik zelf een pup uitzoeken?

Nee, de pups kunnen niet worden uitgezocht. Op basis van gezinssituatie, persoonlijkheid (ook van de pup) en wensen proberen wij de juiste pup bij de juiste baas te plaatsen, dit gebeurt rond de 6 / 7 weken.

Wat kost een Stabijpup?

De maximale vraagprijs voor pups is € 900,- zoals vastgesteld op de Algemene Vergadering in 2017. Dit geldt voor pups geboren uit dekkingen op of na 17 juni 2017.
Hiervoor krijgt u een goed gefokt hondje met stamboom, dat de benodigde inentingen en wormkuren heeft gekregen en is gechipt door de Raad van Beheer. De koop/verkoop wordt geregeld middels een door de vereniging goedgekeurd koopcontract.

Voor pups die naar het buitenland gaan en tot 15 weken in Nederland blijven, mag maximaal € 350,= extra gevraagd worden. Daarnaast mogen de kosten voor de extra entingen in rekening gebracht worden.

Bron: Nvsw.nl

Kan ik op de privéwachtlijst gezet worden?

Ja dat kan zeker, stuur ons een berichtje. Graag lezen we alvast een stukje over de eventuele toekomstige baasjes. Wie ben je? Hoe kom je bij dit ras? Heb je andere dieren (gehad)? etc. Ook vinden wij het belangrijk dat dit mooie ras blijft bestaan. Wij hopen dan ook dat onze pups later, indien geschikt, ingezet kunnen worden in de fokkerij. Wij begrijpen dat dit voor reu eigenaren makkelijker is dan voor baasjes van een teefje, toch vragen we iedereen te kijken wat ze voor het ras kunnen betekenen. De oproep van de rasvereniging waarin ze op zoek zijn naar dekreuen vind je hier.

Het beste kun je je dan via de NVSW wachtlijst inschrijven voor een pup en ons als voorkeursfokker opgeven. In het geval dat onverhoopt geen pup voor jullie beschikbaar is bij het volgende nest, heb je sneller de mogelijkheid om via de wachtlijst toch aan een pup van een andere fokker te komen. Omdat de pups snel besproken zijn heeft het geen zin om je op de wachtlijst te plaatsen na de geboorte van de pups, doe dit dus tijdig.

Helaas blijkt niet iedereen geschikt voor dit ras en/ of een pup. Mochten we dit gevoel hebben dan laten we dat uiteraard weten.


Meer informatie over de aanschaf van een Friese Stabij pup is te vinden op de website van rasvereniging NVSW

Bent u geïnteresseerd en/of wilt u meer weten (over pups, onze honden, het ras etc.)? Neem dan contact op!