Friese Stabijkennel van de Voorbaen
Expand search form

Stabij pups

Onze mooie Majka is inmiddels trotse moeder van 26 pups uit 3 nesten. Zij zal geen nestje meer krijgen. Wij hopen in de toekomst nog nakomelingen van Bregje en Novi te krijgen. Voor specifiekere informatie, zie bij ‘volgend nestje’. 

Volgend nestje

Voor wanneer en met welke dame we precies een volgend nestje verwachten lees je hier.

Hoe groeien de pups op

De pups worden geboren en groeien op bij ons in huis, gewoon in de woonkamer waar ook onze andere dieren en wij (Marjolijn, Marc en onze  kinderen Thom (12jaar), Sophie (10 jaar) en Julia (1 jaar)) veel zijn. Ze zullen dus elke dag in aanraking komen en wennen aan kinderen. Daarnaast woont er naast 3 honden ook nog 1 kat in huis. Als ze eenmaal rondhuppelen) en buiten maken ze kennis met onze kippen, cavia’s en konijn.

Uiteraard proberen we de hondjes met zoveel mogelijk zaken bekend te maken zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot stabiele, zelfverzekerde hondjes.

Als je klikt op de onderstaande link, dan kun je lezen hoe de eerste 8 weken van de pups er ongeveer uitzien.

Veel gestelde vragen...

Wij houden ook een eigen wachtlijst aan. Om te zien of er nog plek is op de wachtlijst kun je kijken op de pagina ‘volgend nestje‘.

Graag lezen we een stukje over de eventuele toekomstige baasjes. Wie ben je? Hoe kom je bij dit ras? Heb je andere dieren (gehad)? etc.

Ook vinden wij het belangrijk dat dit mooie ras blijft bestaan. Wij hopen dan ook dat onze pups later, indien geschikt, ingezet kunnen worden in de fokkerij. Wij begrijpen dat dit voor reu eigenaren makkelijker is dan voor baasjes van een teefje, toch vragen we iedereen te kijken wat ze voor het ras kunnen betekenen. De oproep van de rasvereniging waarin ze op zoek zijn naar dekreuen vind je hier.

We geven er de voorkeur aan dat mensen ook bij de rasvereniging op de wachtlijst staan. Zo steun je het ras en heb je bovendien meer kans op een pup. In het geval dat onverhoopt geen pup voor jullie beschikbaar is bij het volgende nest, heb je sneller de mogelijkheid om via de wachtlijst toch aan een pup van een andere fokker te komen. Omdat de pups snel besproken zijn heeft het geen zin om je op de wachtlijst te plaatsen na de geboorte van de pups, doe dit dus tijdig.

Helaas blijkt niet iedereen geschikt voor dit ras en/ of een pup. Mochten we dit gevoel hebben dan laten we dat uiteraard weten.

Nee, de pups kunnen niet worden uitgezocht. Op basis van gezinssituatie, persoonlijkheid (ook van de pup) en wensen proberen wij de juiste pup bij de juiste baas te plaatsen, dit gebeurt pas rond de 6 / 7 weken. Uiteraard proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met het gevoel en wensen van de toekomstige baasjes. 

Bregje is bruin, als we een combinatie maken met een bruine reu dan zijn alle pups bruin, bij een bruinverervende is een deel bruin en een deel zwart. Bij een zwarte reu zijn alle pups zwart (maar allemaal bruinverervend). 

Meer informatie over de aanschaf van een Friese Stabij pup is te vinden op de website van rasvereniging NVSW

Bent u geïnteresseerd en/of wilt u meer weten (over pups, onze honden, het ras etc.)? Neem dan contact op!