Stabij pups

Onze mooie Majka is inmiddels trotse moeder van 26 pups uit 3 nesten. Zij zal geen nestje meer krijgen. Maart 2021 kreeg Bregje haar eerste nestje met 8 prachtige pups. Wij hopen in de toekomst nog (meer) nakomelingen van Bregje en Novi te krijgen. Voor specifiekere informatie, zie bij ‘volgend nestje’. 

Volgend nestje

Voor wanneer en met welke dame we precies een volgend nestje verwachten lees je hier.

Hoe groeien de pups op

De pups worden geboren en groeien op bij ons in huis, gewoon in de woonkamer waar ook onze andere dieren en wij (Marjolijn, Marc en onze  kinderen Thom (13 jaar), Sophie (11 jaar) en Julia (2 jaar)) veel zijn. Ze zullen dus elke dag in aanraking komen en wennen aan kinderen. Daarnaast woont er naast 4 honden ook nog 1 kat in huis. Als ze eenmaal rondhuppelen en buiten maken ze kennis met onze kippen, cavia’s en konijn.

Uiteraard proberen we de hondjes met zoveel mogelijk zaken bekend te maken zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot stabiele, zelfverzekerde hondjes.

Als je klikt op de onderstaande link, dan kun je lezen hoe de eerste 8 weken van de pups er ongeveer uitzien.

Veel gestelde vragen...

Kort gezegd: nee. 

Als er bij ons pups zijn, dan zijn deze al lang van te voren gereserveerd. Dus hoop je binnen nu enkele maanden een pup te hebben dan kan je helaas niet bij ons terecht. Als je bij ons op de wachtlijst wilt, moet je er rekening mee houden dat dit zeker een jaar of langer kan duren.

Wij houden ook een eigen wachtlijst aan. Om te zien of er nog plek is op de wachtlijst kun je kijken op de pagina ‘volgend nestje‘. Graag lezen we een stukje over de eventuele toekomstige baasjes. Wie ben je? Hoe kom je bij dit ras? Heb je andere dieren (gehad)? etc. Ook vinden wij het belangrijk dat dit mooie ras blijft bestaan. Wij hopen dan ook dat onze pups later, indien geschikt, ingezet kunnen worden in de fokkerij. Wij begrijpen dat dit voor reu eigenaren makkelijker is dan voor baasjes van een teefje, toch vragen we iedereen te kijken wat ze voor het ras kunnen betekenen. De oproep van de rasvereniging waarin ze op zoek zijn naar dekreuen vind je hier. We geven er de voorkeur aan dat mensen ook bij de rasvereniging op de wachtlijst staan. Zo steun je het ras en heb je bovendien meer kans op een pup. In het geval dat onverhoopt geen pup voor jullie beschikbaar is bij het volgende nest, heb je sneller de mogelijkheid om via de wachtlijst toch aan een pup van een andere fokker te komen. Omdat de pups snel besproken zijn heeft het geen zin om je op de wachtlijst te plaatsen na de geboorte van de pups, doe dit dus tijdig. Helaas blijkt niet iedereen geschikt voor dit ras en/ of een pup. Mochten we dit gevoel hebben dan laten we dat uiteraard weten.

Wij geven er de voorkeur aan dat mensen op onze privéwachtlijst ook op de wachtlijst van de NVSW staan.

Graag houden we iedereen op de hoogte van alle komende ontwikkelingen. Het is voor ons niet mogelijk iedereen persoonlijk bericht te sturen. Wil je op de hoogte blijven, volg dan deze website en/ of de Facebookpagina.

Omdat we veel aanvragen krijgen kunnen we niemand van te voren een pup toezeggen. Als je op onze wachtlijst wordt geplaatst verwachten we dat je bij nieuwe ontwikkelingen zelf contact opneemt om aan te geven dat je nog interesse hebt. Helaas is gebleken dat veel mensen tussentijds ergens anders een pup hebben gevonden (super fijn natuurlijk!), maar dit niet even melden. Dit kost veel tijd en energie, dit steken we liever in onze hondjes 😉

Hier valt niet direct een antwoord op te geven. Hoewel we iedereen een pup gunnen, wordt de plaats op de wachtlijst niet alleen bepaald door de duur van wachten. We zoeken voor onze pups de beste plek en kiezen graag een huisje waar we zelf het beste gevoel bij hebben. Dit mede door teleurstellingen bij eerdere nestjes.

Nee, de pups kunnen niet worden uitgezocht. Op basis van gezinssituatie, persoonlijkheid (ook van de pup) en wensen proberen wij de juiste pup bij de juiste baas te plaatsen, dit gebeurt pas rond de 6 tot 7 weken. Uiteraard proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met het gevoel en wensen van de toekomstige baasjes. 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je toch geen pup van ons zou willen. Voorbeelden hiervan zijn:

  1. Wij zijn voorstander van het voeren van vers vlees. Hoewel we toekomstige baasjes nooit zullen verplichten vers vlees te voeren aan de pup hopen we wel dat iedereen zich hierover inleest en dit ook overweegt. Het kan bovendien zo zijn dat we bij een nest besluiten alleen vers vlees te geven en geen brokjes bij te voeren. 
  2. Wij vaccineren de pups niet standaard met de pupenting. Wij laten een titerbepaling uitvoeren waarmee bepaald wordt of de pup nog beschermd is. Wij hopen dat iedereen dit proces voortzet en zich hier van te voren over inleest en een passende dierenarts zoekt.
  3. We verwachten dat de pup niet ‘standaard’ wordt gecastreerd (m/v). Hoewel er vaak voordelen worden aangegeven (vnl. bij teefjes) zijn er ook voldoende negatieve effecten na castratie. We verwachten (weer) dat iedereen zich hierover inleest en daaruit een weloverwogen beslissing neemt. Bloedvlekjes en ‘lastig’ mogen nooit een reden zijn om over te gaan tot castreren/ steriliseren.
  4. We verzoeken iedereen op de NVSW fokkersdag te komen voor een reünie met de nestgenoten.
  5. Een pup wordt bij ons 8 weken verzorgd vol liefde en passie. Door ons allemaal, ook de kinderen. Dit betekent dus ook dat een pup niet ‘zomaar’ weggaat. Hoewel we ons best doen dit een feest te laten zijn voor de nieuwe baasjes valt niet te garanderen dat er geen tranen vloeien. 

Hierna toch nog enthousiast? Vul dan het formulier in 😉

Meer informatie over de aanschaf van een Friese Stabij pup is te vinden op de website van rasvereniging NVSW

Bent u geïnteresseerd en/of wilt u meer weten (over pups, onze honden, het ras etc.)? Neem dan contact op!

Scroll naar top