Friese Stabijkennel van de Voorbaen
Expand search form

Steinsson †

Steinsson

01-07-2007  –  † 12-10-2016

Roxy - NHSB 2651052

De stamboom naam van onze Stabij Steinsson is 'Roxy'  NHSB  2651052

Vader: Djurre NHSB 2393981

Moeder: Steffy NHSB 2486791

Bij moeder Steffy, eigenaar Hr. Pronk te Purmer hebben wij Steinsson in 2007 opgehaald.

Steinsson is onze eigenzinnige ‘ouwe’ lieverd. Hij is geboren 1 april 2007 (hoewel de fokker ons stiekem heeft toevertrouwd dat de pups eigenlijk in de avond van de 31e maart zijn geboren, maar hij 1 april zo’n leuke datum vond).

Als pup was Steinsson een voorbeeldig hondje, hij sloopte nooit wat. Een bench is voor hem nooit nodig geweest, hij zocht ‘s nachts zijn plekje onder(!) de bank en bleef daar braaf de hele nacht. Op wandeling is hij er in zijn jonge jaren nog wel eens 1 of 2 keer alleen op uit geweest, maar tegenwoordig is hij een trouwe volger. Waar hij vroeger nog wel eens de macho uithing is hij nu in principe een allemansvriend. Is de hond hem iets te groot dan gooit hij zijn staart de lucht in en laat zien dat hij toch wel minstens zo groot en stoer is. Altijd op een vriendelijke manier echter.

Helaas heeft Steinsson het qua gezondheid minder goed getroffen. Sinds 2014 heeft hij last van epilepsieaanvallen die in de regel zo 1 keer per 3 weken voorkomen. 2 dierenartsen vonden deze frequentie te laag voor medicatie, maar we houden nog altijd precies bij hoe vaak en of er ‘nieuwe’ dingen bijkomen. Hoewel de kamer en hijzelf altijd behoorlijk vies zijn van de urine die hij helaas laat lopen heeft hij er verder gelukkig weinig last van. Sinds begin 2016 krijgt Steinsson Pexion, de eerste weken lijkt dit nog niet erg te helpen, maart 2016 verhogen we eerst de dosis.

Naast de epilepsie heeft hij ook geen goede heupen en wat artrose vorming. Hier kwamen we achter toen hij 2 jaar geleden ‘op de foto’ moest vanwege een kruisband blessure. Hij doet het ondanks dit op zich goed, neemt zijn goede tijd voor de wandeling en met opstaan wil het uiteraard nog wel eens wat moeizamer gaan. In zijn prachtige orthopedische mand ligt hij vaker niet dan wel 😉

Steinsson is niet gecastreerd, maar mag uiteraard niet voor nageslacht zorgen. Als zijn vriendinnetje Majka loops is, dan gaat hij uit logeren.