Steinsson †

Steinsson †

Steinsson

Roxy - NHSB 2651052

01-07-2007  –  † 12-10-2016

Steinsson is onze eigenzinnige ‘ouwe’ lieverd. Hij is geboren 1 april 2007 (hoewel de fokker ons stiekem heeft toevertrouwd dat de pups eigenlijk in de avond van de 31e maart zijn geboren, maar hij 1 april zo’n leuke datum vond).

Als pup was Steinsson een voorbeeldig hondje, hij sloopte nooit wat. Een bench is voor hem nooit nodig geweest, hij zocht ‘s nachts zijn plekje onder(!) de bank en bleef daar braaf de hele nacht. Op wandeling is hij er in zijn jonge jaren nog wel eens 1 of 2 keer alleen op uit geweest, maar tegenwoordig is hij een trouwe volger. Waar hij vroeger nog wel eens de macho uithing is hij nu in principe een allemansvriend. Is de hond hem iets te groot dan gooit hij zijn staart de lucht in en laat zien dat hij toch wel minstens zo groot en stoer is. Altijd op een vriendelijke manier echter.

Helaas heeft Steinsson het qua gezondheid minder goed getroffen. Sinds 2014 heeft hij last van epilepsieaanvallen die in de regel zo 1 keer per 3 weken voorkomen. 2 dierenartsen vonden deze frequentie te laag voor medicatie, maar we houden nog altijd precies bij hoe vaak en of er ‘nieuwe’ dingen bijkomen. Hoewel de kamer en hijzelf altijd behoorlijk vies zijn van de urine die hij helaas laat lopen heeft hij er verder gelukkig weinig last van. Sinds begin 2016 krijgt Steinsson Pexion, de eerste weken lijkt dit nog niet erg te helpen, maart 2016 verhogen we eerst de dosis.

Naast de epilepsie heeft hij ook geen goede heupen en wat artrose vorming. Hier kwamen we achter toen hij 2 jaar geleden ‘op de foto’ moest vanwege een kruisband blessure. Hij doet het ondanks dit op zich goed, neemt zijn goede tijd voor de wandeling en met opstaan wil het uiteraard nog wel eens wat moeizamer gaan. In zijn prachtige orthopedische mand ligt hij vaker niet dan wel 😉

Steinsson is niet gecastreerd, maar mag uiteraard niet voor nageslacht zorgen. Als zijn vriendinnetje Majka loops is, dan gaat hij uit logeren.

Stamboom

De stamboom naam van onze Stabij Steinsson is 'Roxy'  NHSB  2651052

Vader: Djurre NHSB 2393981

Moeder: Steffy NHSB 2486791

Bij moeder Steffy, eigenaar Hr. Pronk te Purmer hebben wij Steinsson in 2007 opgehaald.

Epilepsie

Helaas heeft Steinsson sinds oktober 2014 last van epilepsieaanvallen. Zomaar uit het niets viel hij om in de gang en begon het trillen, schoppen, kwijlen en die ogen…die ogen. Wat een vreselijke ervaring was dat! Sindsdien heeft hij om de 2 a 3 weken een aanval. Ik ben er nog altijd wat angstig voor, maar na het lezen over epilepsie en er meer van te begrijpen wordt het iets makkelijker.

Helaas verliest hij na de eerste 2 keer ook zijn urine, zo sneu voor hem en natuurlijk voor ons rekening houden met stiekeme bank lig nachten etc.

Ik hou  op de kalender bij wanneer hij een aanval heeft, hoe lang het duurt en andere opvallende zaken..

 • Oktober 2016

  Helaas is Steinsson in oktober 2016 aan de gevolgen van epilepsie overleden.  Op 1 dag na 2 jaar nadat hij zijn eerste epileptische aanval heeft gehad. Wij zijn dankbaar voor onze tijd met hem, zij het te kort. Vrede hebben we met het vroege verlies omdat we weten dat hem verder leed bespaard is gebleven, het werd allemaal erg zwaar voor hem

 • 11 mei 2016 - Het ging mis

  Bam! Daar ging het dan opeens heel erg mis. Zondag 1 mei kreeg Steinsson in een korte periode vanaf 21.00  weer 4 aanvallen achter elkaar. Na de valium helaas nog 3x. Om 24.00 was het klaar. Helaas ging het de volgende dag verder. Om half 11 in de ochtend, 16.00 en ook na zijn eten en pillen om 19.25. Daarna ging hij veel meer hijgen en piepen en leek er minder goed bij. Om 21.00 ging het piepen na een aanval over in hard janken, huilen echt afschuwelijk. Marc is toen met hem naar Utrecht gegaan (na nogmaals valium) en feitelijk had ik al afscheid van hem genomen. Wonderlijk genoeg knapte hij wel op! Hij spendeerde de nacht in een speciale speciale care unit en de volgende dag leek hij weer compleet opgeknapt (voor zijn doen dan, na epileptische aanvallen trippelt hij niet direct door het huis met zijn gewrichten). Hij kreeg ook geen aanval meer en in de middag kon hij mee naar huis. Uiteraard (zou je bijna zeggen) kreeg hij weer een aanval in de auto op de terugweg. Gelukkig was het daarna tot op heden echt even klaar. De medicijnen zijn verhoogt, hij krijgt nu 2x  62,5 phenoral met  1 ½ Pexion. De Pexion gaat er waarschijnlijk af vanaf volgende week. De 19e gaan we de bloedwaardes laten meten. Ben enorm benieuwd want ik heb toch het idee dat deze hoeveelheid iets too much is voor hem. Vanaf een uur tot 3 uur na zijn medicijnen kan hij heel moeilijk opstaan en lopen gaat hem dan heel erg zwaar af. Triest om te zien! Ik heb nu wel het idee dat het al iets beter gaat, of dat is wat ik graag zou willen zien. To be continued 😉

 • Mei 2016 - Phenoral erbij

  24 maart hebben we bij de dierenarts een extra medicijn gekregen. 50 mg Phenoral 2x per dag bij de 2x 1 1/2 Pexion. Zojuist achtergekomen dat de 50mg tabletten per ongeluk niet zijn meegegeven maar de 12,5 mg. Enorm verbaasd want sinds deze extra pil heeft Steinsson GEEN aanval meer gehad (vanaf 9 maart, week 10). Ruim 7 weken vrij van aanvallen waar normaal 3 weken standaard (max.) was. Een voorzichtige Hoera!

 • Februari 2016 - Pexion verhoogd, werkt niet echt

  Pexion leek de eerste keer de aanvallen lichter te maken (nog wel 3 weken tussen). De 2e keer (ook 3 weken) echter waren weer 2 'normale' aanvallen en een dag later nog 1. Van 1 pil waarschijnlijk vanaf eind deze maand naar 1 1/2 (max).

 • Januari 2016 - Begonnen met medicijnen Pexion

  Begonnen met Pexion na clusteraanval van zeker 5x in de nacht. Diazepam toegediend. Begin Pexion liep hij rondjes te draaien als een vis in een kom, overal aan snuffelen. Heel apart om te zien. Gelukkig ging dit snel over. De eeuwige honger blijft.

 • 11-02-2015  - Over op KVV

  Gestart met voeren vers vlees (KVV) i.p.v. brok (Farmfood). Eigenlijk heeft dit bij hem geen opvallende verandering teweeg gebracht.

 • 06-02-2015 - Andere dierenarts

  (Andere) dierenarts bezocht. Rare/ dubbele ademhaling (paar dagen later vanzelf verdwenen) Zelfde beleid omtrent epilepsie, in de gaten houden, opletten op veranderingen.

 • 08-12-2014 - Stop Glucosamine

  Gestopt met Glucosamine als test. Geen effect.

 • 12-11-2014 - Bezoek dierenarts

  Dierenarts geweest. Raad aan een dagboek bij te houden. Beleid van medicatie pas indien 2x per week.

 • 13-10-2014 - 1e aanval

  1e aanval, minder dan 1 minuut, bloed door bijten op lip(?), geen stress vooraf

Scroll naar top