Dag 49 – gewicht en pups voelen

Vandaag Majka gewogen om het mooi te kunnen vergelijken. Vorige dracht was Majka op dag 49 3 kilo aangekomen. Vanavond was ze 2,8 kilo zwaarder. Benieuwd hoe het gaat ontwikkelen.

Gisteren hebben we allemaal heel bewust kleine bewegingen in Majka haar buik gevoeld. Sowieso een hele drukke net onder haar ribben en dan nog 1 een stuk lager in de buik aan dezelfde kant. <3 Als ze binnenkort nog wat harder tekeer gaan dan probeer ik een filmpje te maken.

Morgen gaan we aan de gang met het ‘knutselen’ van een opstelling voor een Chromebook waar de webcam aan kan. Dan op zoek naar de beste positie voor de camera zodat de bevalling weer mooi in beeld komt. Nog iets meer dan een week, iieh! Serieuze spanning bouwt op, want hoewel het bij Majka altijd voorspoedig is verlopen, kan er natuurlijk altijd wat mis gaan. We gaan er niet vanuit, maar zijn wel voorbereid. 

Later weer meer, de grafiek van Majka haar gewicht vind je bij ‘dracht‘.

Een redelijk kloppende berekening van aantal pups is trouwens het pupgewicht x 2 nemen. Het  +gewicht van de mama aan het einde van de dracht deel je door dit getal. Vorige keer is Majka 5,1 kilo aangekomen. Ik neem de pups 300 gram (= soms wat lager of hoger) x 2 = 600.  5100 : 600 = 8,5. We hadden 8 pups 😉

En Novi zag dat het goed was...

Reageer...

Scroll naar top