Dracht Novi dag 55

We zijn inmiddels beland op dag 55, het duurt nu echt niet zo lang meer. De nesten van Majka en Bregje waren er zelfs binnen 5 dagen. Ik heb het idee dat het ditmaal iets langer duurt, maar dat weet je natuurlijk nooit. Maandag – dinsdag volgende week gok ik op.

We hebben Novi vanavond weer gewogen en ze weegt nu 22,85 kg. Dit is een toename van 3,7 kilo vanaf de dekking. Een stukje minder dan dat bij Bregje en Majka was. Daarom verwachten we ook dat er ditmaal wat minder pups worden geboren als we gewend zijn (8-10 stuks). Helemaal niet zo gek want dat zijn natuurlijk flinke gemiddelden. We hopen vooral op gezonde pups die al een mooi geboortegewicht hebben zodat we de eerste tijd zonder zorgen door kunnen komen.

De ronde buik van Novi verliest al wat haar rond de tepels en de pups zijn prima te voelen en te zien. Novi loopt zo af en toe de werpkist in en krabt de boel overhoop om vervolgens weer ergens anders te gaan liggen. Ze sjokt nog lekker mee met de wandeling, maar zucht ook af en toe dramatisch als ze naast je ligt. Eten is niet veilig en stiekem kan ik dat meisje ook niet veel weigeren – met mate dan 😉

Gisteren vierden we de verjaardag van Shelly, wat betekent dat ons vorige nest – van Bregje- alweer een jaar geleden hier geboren werd. Allemaal prachtige lieve, zij het wat eigenwijze, bruine stabijtjes geworden – nu midden in de puberfase 😉 Afgelopen zaterdag hadden we een gezellige wandeling met (de baasjes van) Sylke, de zus van Shelly. Het werd nog eens duidelijk dat de broers en zussen heel erg op elkaar lijken. Qua looks, maar ook qua gedrag!

Ook hebben we het weekend hard gewerkt om de achtertuin puppy-proof te krijgen. Niet eens voor de pups, maar vooral voor onze terror-puber Shelly. We zijn al goed op weg, de pups kunnen er over enkele weken al lekker gaan ontdekken in ieder geval.

Vandaag heb ik het Lidl hondenbed in elkaar gezet. Ideaal voor de pups, erop of eronder… ik zie het al helemaal voor me. Julia heeft alvast getest (zie foto onder). Morgen verwacht ik de laatste dingetjes die ik heb besteld bij Melkvoordieren.nl (puppymelk, speentje, Benebac, slijmzuiger etc) en dan zijn we er echt helemaal klaar voor!

Voor de (geboorte)foto’s de komende weken heb ik de oude spiegelreflexcamera uit het stof gehaald. Nieuw en sneller kaartje erbij en we zijn weer klaar voor mooie kiekjes. Grappig genoeg waren de laatst genomen foto’s die er nog op stonden van het 2e nest van Majka, oftewel de pupfoto’s van Novi!

Sylke meet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top