Novi bevallen!

Hoera onze Novi is bevallen! Gisteren is Novi mama geworden van 7 prachtige pups. Na een lange slapeloze nacht, nog meer voor haar dan voor mij, kwam in alle drukte gisterochtend 8.08 de eerste pup ter wereld in de mand. Novi was wat angstig van het geheel en bij de eerste 2 pups bleef ze moeilijk draaien en doen in de werpkist. Tot ze begreep hoe het ongeveer moest en ze ging liggen. Na 4 dames, die in onze ogen op dat moment wel heel erg op elkaar leken, kwam de 1e reu. Daarna volgden nog 2 reuen. Als laatste werd nog een mooi teefje geboren, maar helaas was ze al overleden en is het niet gelukt haar weer ‘aan de praat’ te krijgen 🙁

De 7 pups doen het goed, op pup 4 na waren ze in de avond al allemaal wat aangekomen. Vanochtend was pup 4 ook iets aangekomen, maar nog net niet aan het geboortegewicht. Vanavond weer wegen en hopelijk heeft ze het dan ingehaald! Voor de handige grafieken en percentages gebruik ik nu de app Fidopoli. Echt een aanrader voor elke fokker. 

Novi is nu ontspannen, ook naar de andere dames. Ze mogen er uiteraard nog niet bij maar ze kan heel subtiel laten blijken. Vooral Bregje en Shelly vinden het jammer. Majka heeft duidelijk genoeg pups gehad 😉  Shelly is vooral erg nieuwsgierig naar de piepende wezentjes. Heel schattig. 

Vanmorgen heb ik ook al wat pannenkoeken met geitenmelk gebakken voor Novi. Ook wat plakken kalkoenfilet bij de AH gehaald voor haar, maar eigenlijk eet ze tot dusver alles prima. 

Super trots zijn we op deze prachtige 7 pups. En qua looks alvast een geweldige afspiegeling van papa en mama. Nu de komende 8 weken het karakter gaan ontdekken. We hebben er zin in!

De 7 pups van Novi en Juup

Pup 1 2022
Pup 2 2022
Pup 3 2022
Pup 4 2022
Pup 5 2022
Pup 6 2022
Pup 7 2022

1 gedachte over “Novi bevallen!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top