Dag 38 dracht Majka 2020

Inmiddels alweer dag 38, de tijd gaat zo snel! Maar met deze temperaturen kan het niet snel genoeg gaan. Majka heeft het echt heel warm, nog net iets erger dan de rest van ons waarschijnlijk. Hier gaan de dagen dus rustig voorbij, ramen, deuren en gordijnen gesloten en de ventilator nog altijd op de grond voor de dames.

Gisteren hebben we Majka gewogen en ze woog 22 kilo. Al 1,6 kilo erbij. Ik heb even vergeleken en dat is 600 gram meer dan de vorige dracht rond deze tijd :oeps: Ze had wel net gegeten etc. We houden het in de gaten. Gelukkig ging ze deze zwangerschap lichter in dan de vorige…dat scheelt. Ondertussen krijgt ze ook al wat meer vlees. Lang niet genoeg naar haar zin, want als het even kan dan schraapt ze elke platgetrapte paardenvijg van de grond (iew… goed verhaal).

Omdat ik geen normale computer / laptop meer heb, maar een Chromebook ben ik gisteren even op zoek gegaan naar de webcam. Wat info en filmpjes bekeken en nu super blij dat ik met succes de webcam heb getest via de chromebook-Youtube verbinding. Dat betekent dus weer livestreams van de pups en waarschijnlijk ook weer een livestream bij de geboorte. Tegen die tijd zal ik nog eens een linkje plaatsen en je vind de Youtube link natuurlijk altijd bovenin je scherm boven de menubalk. (Like & Subscribe! ;))

Tot snel weer!

P.s. voor mensen die echt scherp opletten. De verwachte bevaldatum is naar voren geschoven. Ik zat vanmiddag opeens te denken, dag 38 hmmm maar bij het eerste nest beviel ze op dag 58… dat is 20 i.p.v. 23 vanaf nu. Na herberekening en het gokken van de ovulatiedatum verwacht ik de bevalling eigenlijk net als de eerste 2 nesten, 60 dagen na de ovulatie. In dit geval dus 1 september 2020 (i.p.v. de eerder berekende 4 september). 3 dagen winst, yeah!

Reageer...

Scroll naar top