Dag 43 – werpkist opzetten

Fijn, het gaat afkoelen dan kunnen we mooi zondag de werpkist opzetten. Dat was het idee, helaas was het toch weer wat warmer dan verwacht. Wat zeker bij dit proces niet echt prettig is. We hebben een super fijne werpkist, maar het in elkaar zetten is altijd even een dingetje. Bloed, zweet en tranen, maar eigenlijk voornamelijk zweet in dit geval.

Maar hij staat! En weer helemaal schoon. Heerlijk die alles overheersende geur van Dettol weer in het huis. Alles staat, alleen de laptop met webcam moet nog op de juiste plek komen. Iets breder opgezet zodat er ook een tafeltje met weegschaal in kan en straks een matrasje.

Majka groeit lekker verder, laatst nieuwe batterijen in de weegschaal gedaan en dat had meteen invloed op het gewicht (zie ‘dracht‘). Ze gaat eigenlijk momenteel in dezelfde curve omhoog als het vorige nest. Ondertussen heeft ze nog altijd honger. Ze krijgt 2x per dag eten zo’n 240 gram Darf KVV per keer. De bakjes kwark mag ze daarbij aflikken en meerdere keren per week zit er een groentemixje door.

Afgelopen week hebben we Novi ingeschreven voor de aankomende fokgeschiktheidskeuring in oktober. Beetje onhandig met het nest (tegen die tijd is het alle hens aan dek), maar is toch erg belangrijk. Na het nest gaan we, als ze goedgekeurd wordt voor de fok, ook een HD foto laten maken.

(Over)morgen gaan de kinderen (de oudste 2 dan) weer naar school. Alles weer een beetje terug naar normaal, behalve dat we beginnen af te tellen. Nog zo’n 2 weken te gaan. Spannend!!

Reageer...

Scroll naar top