Bevalling en de eerste week pups

Op dag 58, maandag 31 augustus werd Majka onrustig. Geheel overtuigd dat ze die dag zou bevallen waren we. Deze keer was de aansleep echter wat langer en na een lange, slapeloze nacht begon Majka op dinsdag 1 september in de ochtend met werpen. Een langer bevallingsverhaal is later op de website terug te lezen. Waarschijnlijk wanneer de pups naar hun nieuwe huisje zijn en daar dus iets meer tijd voor is.

10 pups zijn geboren, 2 verrassingen omdat we bij de echo en gelet op het gewicht van Majka ook uitgingen van 8 pups. 1 van de pups was slecht 156 gram. Deze pup had geen enkel zuigreflex en probeerde het ook niet eens. Hij wilde alleen maar warm liggen onder zijn broertjes en zusjes. Na een korte, maar intense periode waar we nog van alles geprobeerd hebben is deze bruine reu pup, pup nummer 3, overleden. Nog een pup, nummer 10 was ook erg klein, maar niet zo erg als haar bruine broertje. Ook had ze een zuigreflex, ze kwam echter niet aan. Kort nadat we bij pup 3 zijn gestart met sondevoeding deden we dat ook bij haar. Helaas, om een lang emotioneel verhaal kort te maken, heeft het niet mogen baten en verloren we deze pup ook afgelopen zondag. Zo bleven we alsnog met 8 pups over…

Na deze heftige belevenis zijn we weer over op de orde van de dag. De 8 pups zijn allemaal gezond en komen elke dag aan. We hebben nu 4 dames & 4 heren. 4 zwart/wit en 4 bruin/wit. 3 bruine en 1 zwarte heer, 3 zwarte en 1 bruine dame <3 Het genieten is begonnen en ook Majka heeft haar rust veel meer gevonden. 

Bij het kopje groei pups kun je de groeitabel van de pups vinden. Het meeste nieuws vind je echter op Facebook omdat dat een stukje sneller gaat dan het uitgebreid schrijven van berichtjes hier. Ook op Instagram plaatsen we geregeld nieuwe foto’s. 

Ik kom later terug op (de wachtlijst van) het volgende nest (van Bregje).

Foto’s 1e week (klik op de foto’s voor meer)
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo

Reageer...

Scroll naar top