Dag 55 – alles klaarzetten

Het begint echt dichtbij te komen. Majka heeft het best zwaar, niet zo gek want het is een klein hangbuikzwijntje inmiddels. Net als bij de andere nesten kom je dan op een punt dat je bijna spijt krijgt dat je het haar hebt aangedaan. Maar denkende aan de pups die komen en de mensen die we hopelijk blij mogen maken … nog even volhouden meissie!

Vandaag de meest noodzakelijke dingen wat meer klaar gezet. Weegschaal uitgepakt, puppy weeg  & info-formulieren uitgeprint. Doeken en onderleggers liggen klaar. Nog een keer een de livestream getest en helaas moeten vaststellen dat het Friese vlag vetbed ongeschikt is i.c.m. deze camera. Een eerder gebruikte hoes werkt veel beter voor scherpstellen. Voor de bevalling ga ik nog 1 van de andere vetbedden testen omdat ik deze graag wil gebruiken bij de bevalling. Majka graaft namelijk alles overhoop en bevalt dan op een heel sneu klein handdoekje of zelfs een enkele laag kranten. Hopelijk blijft het vetbed wel goed op zijn plek!

 Al enkele dagen probeer ik de beweging in de buik goed op beeld te krijgen. Veel filmpjes gemaakt op haar wat kalere buik, maar dit werkte steeds niet. De pups zitten iets meer onder de vacht. Bij een filmpje die ik vandaag maakte zag ik dat je nu ook gewoon door de vacht heen heel wat beweging ziet. Zie hieronder voor het filmpje! 

Reageer...

Scroll naar top