Dracht Bregje dag 41

De dagen gaan snel voorbij. Het is alweer de 41e dag. Nog zo’n 3 weken en de pups komen! 

Bregje doet het nu al rustig aan. Normaal doet ze al alles op haar gemakje, maar je merkt nu echt dat ze de slow motion heeft aangezet. Het tegenovergestelde van Novi, dus dat zijn niet de handigste wandelingen. Binnenkort gaan we dan maar over op wandelingen apart van elkaar. 

Zoals te zien bij ‘dracht‘ is Bregje al aardig aangekomen. We gaan er wel vanuit dat het een iets vertekend beeld laat zien omdat ze in het begin al ietsje meer at dan normaal. Bregje is geneigd wat sneller te zwaar te worden dus daarom krijgt ze doorgaans iets minder KVV dan aanbevolen. Ik wilde nu zeker weten dat ze niet tekort kwam dus meteen maar iets verhoogd (360 gram per dag). Ze krijgt nu 10% meer (totaal 400 gram) dan dat ze in het begin kreeg. Vanaf morgen krijgt ze nog eens 10% erbij. Op de 40e dag 2,7 kilo aangekomen al… Van de 36e tot de 40e dag 800 gram erbij. We houden het scherp in de gaten.

We gaan waarschijnlijk aankomend weekend de werpkist opzetten. Eigenlijk vind ik het nog iets te vroeg, maar het weekend erna is weer wat te laat. Aangezien het laatste nestje niet zo lang geleden is weet ik nog prima wat een sta-in-de-weg het na een tijdje wordt 😉 Maar het is Bregje haar eerste nestje dus even wennen aan de plek kan ook geen kwaad.

Ook bij Bregje gaan we de webcam installeren zodat mensen thuis kunnen meegenieten van de pups. En ook de bevalling, mocht het allemaal verlopen zoals gehoopt, is te volgen.

Ik krijg binnenkort het grootste deel van de nieuwe voorraad ‘beval-benodigdheden’ binnen. Snel dus weer een bericht op de site over wat we allemaal nodig hebben, voor eenieder die dat interessant vindt 😉

Reageer...

Scroll naar top