Dracht Bregje dag 46 + Embark

Wat gaat de tijd toch hard! Over 2 weken zou Bregje al kunnen bevallen al ligt haar uitgerekende datum iets verder. De afgelopen 4 dagen is Bregje zo’n 400 gram aangekomen. Ze wandelt nog lekker mee, maar alles lekker op haar tempo.

We hebben de werpkist nog niet opgezet vandaag. Ik heb sinds de vorige keer weer meer peuter speelgoed staan (keukentje etc.) dus dat moest eerst een nieuw plekje vinden. In de loop van volgende week en dan uiterlijk volgend weekend gaan we dan toch hutje-mutje zitten 😉

De meeste benodigdheden voor de bevalling zijn binnen dus dan zijn we er helemaal klaar voor!

Eind vorige week kwam de DNA resultaten binnen van de Embark-test die we bij Bregje hebben laten doen. Vandaag volgde de uitslag van Novi. Allebei zijn ze Von Willebrand Disease – drager*. Niet geheel tegen verwachting. Wat we nu ook wijzer zijn is dat Novi bruinverervend is net als haar moeder, daar was wel kans op maar gingen we eigenlijk niet van uit. Met de Embark resultaten hopen we in de toekomst nog betere selecties te kunnen maken voor combinaties.

* Voor iedereen die nu denkt, aah wat eng! VwD is bij de stabij in de mildste vorm. Bovendien is het bij het grootste deel van de dieren aanwezig. Ruim 50% is drager, een kwart lijder en slechts minder dan een kwart is vrij. Er is geen fokbeleid via de rasvereniging. De meeste honden worden hier niet op getest. Het is voor ons een vrijwillige keuze om zoveel mogelijk inzichten te krijgen.

Reageer...

Scroll naar top