Nieuwe dekaanvraag & Corona

Helaas hebben we de lopende dekaanvraag moeten annuleren. Jilles is nog niet (voldoende) ‘herstelt’ van de chemische castratie.

Het gaf natuurlijk een heel onrustig gevoel voor zowel ons als de baasjes van Tjibbe (= Jilles) om niet te weten waar we aan toe zijn. Zodoende hebben we besloten op zoek te gaan naar een nieuwe dekreu. Geheel afscheid nemen we nog niet van Tjibbe, maar daarover later hopelijk meer!

We hebben na heel lang zoeken en twijfelen vandaag de dekaanvraag veranderd. Ook hierover later meer, we wachten eerst het resultaat van de dekaanvraag af.

Corona

Vanwege de Corona crisis kregen fokkers van de rasvereniging vandaag de oproep om goed na te denken over een eventueel volgend nestje. Grenzen zijn gesloten, puppycursussen zijn gestopt en ook socialisatie is op dit moment een uitdaging. Bovendien is pupbezoek onmogelijk/ onverstandig.

De rasvereniging is bang dat mensen minder snel aan een pup zullen beginnen en ze te weinig pups kwijt kunnen. Het nest van Majka is (in principe) nog een stuk in de toekomst. Hoewel we allemaal hopen dat tegen die tijd ( 4 – 6 maanden) de wereld weer een mooiere plek is, is dit natuurlijk nu nog niet te voorspellen. De tijd zal het leren, we wachten nu gewoon de komende weken af. Mocht het zo zijn dat er weinig positief perspectief is moeten we wellicht overwegen om het nest uit te stellen, dan wel niet door te laten gaan (met oog op de leeftijd van Majka).We hopen dat er snel verbetering komt in de huidige situatie. Help hier zelf aan mee en blijf a.u.b. thuis! <3 Doen wij ook!

Heb (of had) je interesse in een Stabij pup van ons? * Stuur een berichtje. Ook mag je bij vragen natuurlijk altijd contact opnemen!

*  Mocht het doorgaan (en lukken) dan verwachten we de geboorte van het nest in augustus. Na 8 weken mogen pups naar hun nieuwe baasjes. Waarschijnlijk dus najaar 2020.

Groetjes, Marjolijn

Reageer...

Scroll naar top