De eigenwijze stabij (die weigert loops te worden)

En dat is ze… eigenwijs! Mooi niet het strakke schema als normaal aanhouden, nee gewoon niets. Elke dag denk ik; ik wacht nog even met een berichtje plaatsen, want misschien is er morgen goed nieuws. Echt balen, want we kijken er enorm naar uit (en ik weet dat er meerdere mensen naar uit kijken). Majka heeft nog niet eerder zoveel tijd tussen de loopsheid gehad, maar ze wordt natuurlijk ouder en dat schijnt wel van invloed te kunnen zijn. Dat zien we dus maar weer.

De dames maken het verder prima, Majka is vooral buiten een dolle blije hond. Ook de andere dames genieten dagelijks in het bos. Novi gaat lekker zwemmen, Bregje knabbelt op grasspriet (en gaat tot haar buik te water als het echt warm is) en Majka is constant op zoek tussen het struikgewas. Heerlijk! 

Dit betekent trouwens ook dat we dagelijks druk zijn met het zoeken naar teken. Een korte tijd na de wandeling kijk ik op de koppen en ruggen of er niet zo’n vies beest loopt om hem er zo vanaf te plukken. Degene die het wel ‘gehaald’ hebben verwijderen we met een ’tick twister’ (vooral handig bij nog kleine teken). Draaien we ons hand niet meer voor om inmiddels, of nou ja toch een beetje dus.

Helemaal niet interessant voor mensen die wachten op bericht over de loopsheid en pups…. maar we hebben nu ook cavia’s. Tot grote vreugde vooral van Sophie, maar stiekem vinden we ze allemaal nu al helemaal leuk. Inclusief de dames, maar ik denk dat Majka, Bregje en Novi loslaten bij cavia’s net even een brug te ver is… Ze wegen momenteel ook nog minder dan een bak voer….

Hopelijk kan ik morgen gewoon weer een bericht plaatsen (maar ga er niet vanuit). Voor nu hou ik het even hier bij! 

Vragen en verzoeknummers mogen natuurlijk altijd ingestuurd worden!

Reageer...

Scroll naar top