Lange aanloop – sneltreinvaart

We hebben langer dan normaal moeten wachten op de loopsheid van Bregje. Niet heel gek gezien alle onrust in huis bij het afgelopen nest. Dit is nou niet echt het ideale moment is om eens rustig loops te worden. Ze werd even loops en toen opeens toch niet. Eindelijk op 1 januari konden we vaststellen dat Bregje weer een beetje aan het bloeden was. En dit was het dan ook de afgelopen tijd… een béétje. Niet zo overtuigend bloeden als Majka normaal doet. Ook het gedrag van de dames onderling bleef een beetje anders.

Uiteindelijk voor afgelopen dinsdag een afspraak gemaakt bij Dierenarts Bob in Baarn voor de 1e progesterontest. Nou dat viel even tegen. Bregje houdt dan wel helemaal niet van autorijden, maar een dierenarts bezoek gaat doorgaans niet zo moeizaam. Bregje had er echt geen zin in. Na een aardige worstelpartij is het uiteindelijk gelukt bloed af te nemen. Maar, bleek achteraf… niet genoeg. Dus vandaag terug en nogmaals en dan maar met mams Majka erbij…. Al met al deed ze het een stuk beter en was al snel een buisje bloed vol. Na een kort half uurtje kwam de uitslag. 40 nmol/l. Dat betekent vandaag nog dekken!

En zo geschiedde. Marc ging direct onderweg naar hoog in Friesland. Op naar Tjibbe (Jilles). Daar aangekomen had Bregje echt zoiets van wat maken jullie me nou. En was niet meteen gecharmeerd van haar verloofde. Na even bekomen besloot ze dat hij er toch wel aardig mee doorkan. Onze Breg, wat een eigenwijze dame toch. Alles waar je altijd over hoort bij een Stabij.

Knappe Bregje en Tjibbe deden hun ding en hadden en koppeling van ongeveer een kwartier. Top! Wij zijn helemaal blij. Het lange wachten gaat beginnen!

2 reacties op “Lange aanloop – sneltreinvaart”

 1. Pieter & Loes

  Hoi Marjolijn, wat een leuk bericht! En hoe leuk de beide foto’s ook van het paar. Nu maar afwachten. Wij zijn met jullie heel benieuwd en vol verwachting, Pieter & Loes

 2. Linda joustra

  Wat een wending in een keer!
  We zullen maar zeggen het jaar 2021 is positief begonnen😉
  We zullen voor jullie duimen….🍀

  Liefs,
  Linda joustra

Reageer...

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: