Vakantie met honden

Vakantie met honden

Voor ons vanzelfsprekend. Buiten dat het tijdelijk onderbrengen van 3 honden me een lastige opgave lijkt, is het hier sowieso uitgesloten. Onze honden horen bij het gezin en daarom gaan we ook altijd met zijn allen op vakantie.

Zelf zijn we liefhebber van Frankrijk en hebben daar dan ook al meerdere vakantieverblijven gehad waar honden welkom zijn. En dan niet alleen voor 1 hond, want dat is gelukkig niet zo moeilijk, maar wel voor meerdere honden. Hierbij dus wat tips en ervaringen voor als je op zoek bent naar een heerlijk vakantieplekje, waarbij je niet bang hoeft te zijn dat ze de honden maar lastig vinden.

CynoCamp Terre Neuve​

Hondencamping

Languedoc Roussillon

Informatie

Een kleinschalige camping met 6 kampeerplaatsen, 2 vakantiehuisjes en B & B. Groot omheind terrein van bijna 2 hectare met riviertje. 

Met zwembad, zwemgelegenheid voor de hond, table d’hôtes, broodservice, gratis WIFI, terras, jeu de boulesbaan, behendigheidsbaantje en oppasservice als een dag de hond(en) niet kunt meenemen.

Honden mogen op het gehele terrein loslopen en er is geen maximum aan aantal honden.

Eigen ervaring

Echt heerlijk als je op zoek bent naar rust en natuur. Bovendien is het er erg vaak heerlijk weer. Toen wij er 10 jaar geleden waren was het hoogzomer en ik behoorlijk zwanger van Sophie. Dat was dus erg zweten, maar met de ventilator in de (boven) suite gelukkig wel een beetje te doen. 

Ook heerlijk afkoelen in het grote (hoge) zwembad. Steinsson probeerde via het steile trapjes nog gezellig bij in te springen. Dat hebben we nog net weten te voorkomen! Wel heel leuk dat de honden gewoon naast het zwembad naar je kunnen kijken. Gastvrij ontvangst en ook mogelijkheid om elke dag aan te schuiven. Mooie weidse omgeving voor heerlijke wandelingen met de hond.

Foto's

Les Cerisiers

Hondencamping

Puy de Dôme - Auvergne

Informatie

Les Cerisiers heeft een 1.9 hectare groot terrein met een kleinschalige hondencamping met ruime, individueel omheinde campingplaatsen, een Safaritent, een trekkershut, en een gîte.

Er zijn alleen maar honden en géén andere loslopende beesten zoals katten, kippen en ander pluimvee. Bovendien verblijven alle honden altijd gratis op de Hondencamping, in de Safaritent, de caravan, de Bergerie en in de gîte, ongeacht het aantal honden!

Eigen ervaring

Wij verbleven met 2 kinderen en 2 honden (Majka en Bregje) in de Gite. De kinderen in een aparte B&B kamer. Dit is helaas niet meer mogelijk. De Gite is ruim en koel. Een mooie keuken met alles erop en eraan. Een ruime plek waar je zeker niet bij de buurman op de lip zit.

Een heerlijk groot zwembad, handige broodservice in de ochtend en de mogelijkheid gebruik te maken van de table d’hôtes. Heerlijk ontspannen in een dunbevolkte omgeving.

Bij gebruik van de gite niet nodig, maar de sanitairruimte voor de overige campinggasten is heel mooi en modern.

Foto's

Reageer...

Scroll naar top