Wachten deel 2

Dat is eigenlijk waar het halve traject om draait, wachten! En voor mensen op de wachtlijst al helemaal, want die wachten nog eens 8 weken langer. Gelukkig zijn de laatste 8 weken (mocht het zover komen) vol met puppyfoto’s, filmpjes, livestream,  pupbezoekjes, informatie en overige puppyspam. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen.

Het is nu wachten op de ovulatie. Ik heb in de afgelopen dagen al 121x de dagen tussen begin loopsheid en progesteronwaarden (en daarbij behorende ovulatie) + dag 1e dekking herberekent van de vorige nesten van Majka. In 2016 op de 13e dag 9,9 progesteron, 14e dag dekking.  2017 op de 16e dag 8,0 progesteron, dag 17 eerste dekking. Maar goed, ‘eerder behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst’ zullen we maar zeggen.

Ik heb deze keer wat ovulatietesten voor honden ingeslagen (ja dat bestaat echt). Ik lees verschillende ervaringen ermee. Ik hoop vooral het aantal keer progesteron prikken terug te brengen. Voor Majka op zich geen probleem, we weten ongeveer wanneer we het kunnen verwachten en Majka doet het prima met de progesteron prikken. Onze Bregje echter is erg wagenziek, hoe minder vaak we haar die stress moeten bezorgen hoe beter. We gaan zien hoe en of het een beetje werkt. Ik verwacht begin volgende week de strips uit te gaan proberen.

Ondertussen bloed Majka flink. We doen nu geen broekje bij haar aan (vindt ze sowieso verschrikkelijk) om een beetje het verloop in de gaten te kunnen houden. 

Ik merk dat de andere dames nu ook een beetje hoteldebotel beginnen te raken van de hormonen. De onderlinge verstandhoudingen worden getest en ook begint het elkaar bespringen al (ja dat doen meiden onderling dus ook gewoon…). Majka vindt het momenteel nog niet zo’n goed plan, dus dan zijn we er echt nog niet. Bovendien moet eerst het bloeden stoppen. Het blijft altijd spannend en onzeker, op zo’n moment moet je echt een (test) dekreu uit de kast kunnen toveren. Helaas, hebben we niet op voorraad! Dus we wachten…

Reageer...

Scroll naar top